Dosatron Hakkında

• Dosatron su içinde çözülebilen gübre veya besin katkılarının sulama suyu içine oransal ve hassas olarak karıştırmayı sağlayan, elektriksiz dozaj pompalarının lider üreticisidir.

• Bitkilerin en etkin gelişimi için gerekli olan gübre veya besin miktarını sulama suyuna, kontrollü bir şekilde karıştırmayı sağlar.

• Tarım sektöründe ihtiyaç duyulan tüm sulama suyu miktarlarını (3m³/s – 90m³/s) ve karıştırma oranlarını kapsayacak ürün çeşitliliği mevcuttur.

• Dosatron, oransal olarak karışım yaptığı için basınç ve debideki olası değişimlerde karışım hassasiyetini kaybetmez.

• Dosatron pompalarının kullanımı esnek, bakımı kolay ve ucuzdur.

Dosatron dozaj pompası nasıl çalışır?

Dosatron; elektriksiz, su gücü ile çalışan dozaj pompasının mucididir. 1974 yılında üretime başlamıştır.
Dosatron teknolojisi, herhangi bir elektrik veya herhangi bir ölçüm cihazı olmaksızın, yalnızca suyun basıncı ve akışıyla etkinleştirilen, su tahrikli hidrolik motorlu pistonlu pompaya dayalı pasif bir hacimsel dozaj pompasıdır.
Bu pompa; iki ana elemandan oluşur: pasif su tahrikli bir hidrolik piston ve bir dozlama pistonu.

Hidrolik piston nasıl çalışır?

Motor pistonu su basıncı altında hareket eder. Bir valf sistemi, hareketin tersine çevrilmesini sağlar. Suyla çalışan bu piston, pompa gövdesinin ekseni boyunca ileri geri hareket oluşturur.

Her piston döngüsü, pompadan geçen önceden belirlenmiş bir su hacmine karşılık gelir. Motorun hızı, su akışıyla orantılı olarak değişir.

Dozlama pistonu nasıl çalışır?

Hidrolik piston tarafından tahrik edilen dozlama pistonu, sistemde sıkışan sıvı hacimlerini mekanik olarak değiştirir. Emme tarafında hacim genişler, basma tarafında ise daralır. Bu nedenle strok başına hacim, çıkış basıncı, giriş vakumu veya sıvı özelliklerinden bağımsız olarak sabit ve teorik olarak sabittir.

 

how does a D25 dosing pump work

     

Enjeksiyon hızı nasıl kontrol edilir?

Katkı borusunda emme sırasında bir geri dönüşsüz emiş valfi açılır ve enjeksiyon ve karıştırma aşamasında kapanır.
Dozlama, dozlama gövdesini ve dozlama pistonunu yalıtarak bu vakumu kapatır. Dozlama contası bir basınç valfi (indirme sırasında) görevi görür.
Dozlama pistonu bu nedenle her döngüde sabit bir hacimde katkı maddesi enjekte eder ve ileri geri hareket eden bir piston görevi görür.
Dozlama pistonu, suyla çalışan pistondan geçen su hacmiyle orantılı olarak tanımlanmış katkı maddesi hacmini enjekte edecektir.
Bu katkı maddesi hacmi, dozaj gövdesinin kapasitesi ayarlanarak manuel olarak ayarlanabilir.
Böylece çalışma prensibi, su akışı ve basıncındaki değişikliklerden bağımsız olarak, su akışıyla orantılı sabit ve sürekli bir dozaj sağlar..

Katkı maddesi nasıl karıştırılır?

Katkı maddesinin karıştırma odasındaki her bir tahrik suyu hacmine enjeksiyonu, dozlama pompasının sürekli ve homojen bir akış aşağısına izin verir.
Dozlama pistonu bu nedenle sürekli olarak sabit bir hacimde katkı maddesi enjekte eder ve ileri geri hareket eden pozitif yer değiştiren bir piston görevi görür.
Dozlama pistonu, su tahrikli pistondan geçen su hacmiyle orantılı olarak ayarlanan katkı maddesi hacmini enjekte edecektir. Bu katkı maddesi hacmi, dozaj gövdesinin kapasitesi ayarlanarak manuel olarak ayarlanabilir.
Bu nedenle çalışma prensibi, suyun akış hızı ve basıncındaki değişikliklerden bağımsız olarak sabit dozlama sağlar. Katkı maddesi enjeksiyonu su debisi ile orantılıdır.

Ölçüm cihazı olmadan ayarlanabilir dozajlama

Maksimum dozlama oranı, teorik olarak hesaplanan oranla verilir: dozlama pistonunun yüzeyi bölü su pistonunun yüzeyi.
Mekanik ayar sistemi, kullanıcının daha düşük bir dozaj elde etmek için dozaj hacmini manuel olarak azaltmasına olanak tanır. Bu, dozlama pistonunun strok uzunluğunu ayarlayarak elde edilir.
Çalışma sırasında olduğu gibi, dozaj düzeneğini kontrol edecek veya onunla etkileşime girecek bir ölçüm cihazı yoktur.
Dozlama yüzdesi bu nedenle yalnızca yukarıda açıklanan hidrolik davranışlara dayanan teorik yapıyla elde edilir.
Dosatron teknolojisi, geniş bir dozaj aralığına sahip bir çok modeli barındırır.

 

Ölçüm Pompası Çalışma Animasyonu

 

Özet

Dosatron yaklaşık 50 yıldır dozaj pompaları üretmektedir.
Dosatron, iki volümetrik ileri geri hareket eden pistondan oluşan, (doğrusal bir hareket oluşturmak için hidrolik hacimsel piston görevi gören birinci kısım ve hacimsel ve orantılı pozitif yer değiştiren ileri geri hareket eden dozaj pompası olarak işlev gören ikinci kısım) ölçüm cihazı olmayan, elektriksiz bir hacimsel orantılı dozaj pompasıdır.

 

Dosatron dozaj pompasının avantajları

  • Elektriksiz
    Elektrikli pompaların aksine, Dosatron ölçüm pompası yalnızca su basıncı ve akışıyla etkinleştirilir.
  • Dozlama doğruluğu
    Hidromotor pompaların sabit dozajlamasındaki yüksek hassasiyeti, aşırı dozlama riskini ortadan kaldırarak konsantre katkı maddesinin tüketimini azaltır.
  • Orantılı dozajlama ve homojen solüsyon
    Su sisteminde meydana gelebilecek debi ve basınç değişimlerinden bağımsız olarak, sürekli, homojen ve dozlama pompasına giren suyun hacmi ile doğru orantılı olarak hassas şekilde katkı maddesini enjekte etmek için tasarlanmıştır..
  • Düşük işletme maliyeti
    Elektriksiz, servosuz tasarımı ve kolay bakımı sayesinde kullanım ömrü uzun ve buna bağlı olarak genel maliyeti düşüktür.

Orantılı dozaj ünitesi, mekanik yapı tarafından gerçekleştirilen 4 işlevi birleştirir.

  • Ölçüm: su akışı için hidrolik hacimsel motor,
  • Dozlama: sıvı veya çözünür konsantrenin sürekli orantılı enjeksiyonu,
  • Düzenleme: su akışı tarafından kontrol edilen orantılılık,
  • Karıştırma: pompa gövdesine entegre edilmiş homojenleştirme.
Whatsapp